Onderhoud van uw garagedeur

2019-01-21

Onderhoud van uw garagedeur

Naast het jaarlijks smeren van de scharnieren, loopwielen en alle andere bewegende delen is het onderhoud van het gelakte oppervlak van groot belang om de deur mooi en netjes te houden.
Het oppervlak van uw garagedeur heeft heel wat te verduren, het wordt immers continu bloot gesteld aan luchtvervuiling zoals stof en zand en zure regen.
Ook staat uw deur bloot aan UV- en infrarode straling van de zon, hierdoor wordt de laag mat en/of verkrijt. Er vormt zich een dof, wit poederlaagje, dat zich steeds dieper in de lak verankert en de deur op langere termijn onherstelbaar kan beschadiggen.

Om deze schade te voorkomen is het belangrijk dat u de deur, net als uw auto, regelmatig goed onderhoud, ook als deze nog niet zo oud is.

Hoe vaak moet je de garagedeur onderhouden, en waarmee dan?

Door de garagedeur minimaal 2x per jaar te reinigen, vermijd je dat de luchtverontreiniging zich op het gelakte oppervlak vastzet en inbrandt. Het best ga je de vervuiling te lijf met onze SHAMP-WAX shampoo, dit product zorgt voor een goede reiniging van het oppervlak. Naast het reinigen breng je tegelijk een glanzende beschermlaag aan, die vuil en water afstoot. Zo blijft je garagedeur langer schoon.

Jaarlijks onderhoud tegen UV/IR verkleuring:

Nu je de deur hebt gereinigd bescherm je de deur met Surface renewer R&D; de renewer zorgt voor bescherming tegen UV- en infrarode straling

Bestel hier uw onderhoudsbox