Garage Roldeur

2017-02-22

Garage Roldeur


Wat verstaan wij onder een roldeur garagedeur, een roldeur is een deur die boven de garage opening wordt opgerold op een horizontale as.
De roldeur kan voorzien zijn van een kast zodat deze ook voor de opening gemonteerd kan worden, wij noemen deze roldeur voorzet roldeur.
Wordt de roldeur in de garage gemonteerd is een kast niet perse nodig, een inbouw roldeur volstaat dan. Wilt u de rol netjes weggewerkt hebben in een kast isde voorzet roldeur ook mogelijk.

Roldeuren zijn standaard voorzien van een motor en kunnen alleen elektrisch bediend worden. Standaard is de roldeur voorzien van een schakelaar met dodemans bediening.
Dodemans bediening wilt zeggen dat u de schakelaar vast moet houden zoland de deur in beweging is. Wilt u de deur bedienen met een afstandbediening dan is een stuurkast nodig.
Als stuurkast leveren wij de Somfy Axrol, op deze stuurkast zijn  vele opties aan te sluiten zoals optosensoren, ontvangers en fotocellen.

In de volksmond worden sectionaaldeuren ook wel roldeuren genoemd, sectionaaldeuren rollen welliswaar via een railsysteem de garage in echter rollen deze niet op op een as.